Dem magiske tryllestav

Øllebrød

Jeg stod med en masse, dag gammelt rudbrød og ja der var ufattelige mange kerner i dem. Der var både den glutenfrie version og den gluten version, men i stedet for at smide dem ud, eller lave chips af dem, så fik jeg denne her ide at lave øllebrød.

Godt nok mange år siden, at jeg har fået øllebrød. Og især den gode gamle dags version, så jeg gik i føtex og købte  2 hvidtøl og gik så hjem og fiksede en ordentligt stor portion sammen.

1-2 pakker rugbrød af ( sidste salgs dato, for tørt og gammelt kan kun laves chips ud af)

2 hvidtøl (christmas beer)

½ liter vand

kokossukker eller almindelige rørsukker

1 -2 hele kværnet kanel stænger

æbler i tern

 

Fremgangsmåden:

Skær rugbrødet i små tern, og kom dem ned i en stor gryde. Og kom derefter lidt vand i og lade den stå og trække i ca. 20 minutters tid.

Tænd derefter for komfuret og hæld derefter hvidtøllet i, og rør rundt indtil at det ligner ” en mos” også tilsætter du sukkeret, og kanel  og smager efter og den skal have mere eller mindre.. Den skal lige op og boble lidt, også skal du skrue ned på svag varme, for ellers kommer den nok til at smage for ” brandt”.

Tages derefter af komfuret og serveres med et par æble tern oven på..

Jeg kan bare ikke lide med flødeskum på, beklager meget…

Men du kan i øvrigt også i stedet for sukker, kom lidt æblemos i eller bare æble ternen i og rør rundt så de fordeler sig.

OBS: OBS: Der må helst ikke være for mange hele kerner og korn i rugbrødet..

smager himmelsk

( portionen på billedet er nok til 2 personer) og den kan sagtens fryses ned og holdes i nogle dage i en tæt sluttet beholder inden i køleskabet..
bare lige huske at varme det op med lidt vand, så mister den ikke smagen.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dem magiske tryllestav