Vegansk på afrikansk

Glutenfri burger boller

Som bare smager mums.!

Jeg faldt over en opskrift på glutenfri, burger boller eller bare sandwich boller, med blomkål. Som bare lød helt vild lækker, men den var desværre vegetarisk, så jeg måtte ændre lidt på opskriften.

Så her er min version af opskriften, ( orginalen kommer længere ned på bloggen).

img_14431

Et lille blomkåls hoved

1 stor squash

4 gulerødder af mellem størrelse

1-2 dl mandelmel

1½ spsk. solsikkekerne

1½ spsk. chiafræ

1½ spsk. græskarkerner

1½ spsk. sesamfrø

1 tsk salt

1 tsk chiliflager ( gerne de stærke af dem)

1½ tsk. gurkemeje ( tørrede gurkemeje for farven skyld)

1 dl hørfrø slim ( eller 3-4 æg til den vegetarisk version)

( der kan godt tilføjes lidt majsstivelse i, hvis “dejen” er for våd)

enten 90 gram gærflager eller en ½ pose vegansk “pizza” ost, eller Parmesan ost( du kan både bruge den veganske og den animalske version)

Fremgangsmåden:

Tænd for ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Riv blomkålen og gulerødderne og squashen på et rivejern eller i din foodprocessor.

Bland de øvrige ingredienser i dejen,

Form derefter til flade “Boller” og kom dem på en bageplade og ind i ovnen, og bages på hver side ca. 20 minutter nok lidt mere, til de er gyldende og “sprøde”.

Tages ud og lade køle af.

Dette her er altså en opskrift, du kan  udvikle på, og er også mega god til sandwich til madpakken.

Og her den oprindelige opskrift.

http://maaltid.nu/opskrifter/cheddar-cheeseburger-med-grontsags-brod-og-chiafro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk på afrikansk