Work work

Dem magiske tryllestav

Ja okay jeg har lige fået at vide, af en god håndfuld mænd inden på Facebook at man slet ikke skal lytte til mig, og slet ikke når det handler om mad og krydderier, så skal jeg bare have lukket min mund og har indragede min ytringsfrihed…. Hmm ??? De der der skandinaviske mænd der er simpelthen bare nogle kyllinger, når det kommer til stærkt mad og til krydderet mad.. 😉 en ganske effektiv måde, at få fyrede op under dem hvis du mangler lidt krydderi i sexlivet, eller skal “score” lige ham der du ved nok…

Det er sammen sætning af krydderierne i dit mad, som fyre op under ham. ( Jeg taler af erfaring, fordi min ældste datter på nu 8 år er et produkt af hendes far ikke kan tåle chili hi hi hi hi hi hi hi hi he he he he)

Jeg lavede engang en glutenfri chokolade kage, ( den kommer osse på bloggen i næste uge, sammen med den engelske version, ligesom denne her opskrift også gøre), hvor jeg havde puttet lige en lille anse chili i, for ikke at den skulle smage for meget af ” kakao og mørk chokolade”, men lige give den der ekstra tvist..  Den var nu egentligt lavede til mig selv, da jeg var konstant sulten på daværende tidspunkt, pga. en tidligere svampe infektion som jeg døjede med, som gjorde at jeg konstant var sulten. Men jeg var nu også i et par forhold på daværende tidspunkt, og han havde taget et stykke med på arbejde, og da han og jeg kom hjem fra arbejde af, var der fyrede godt op under ham.. 😉

Men jeg er røget med på bølgen for Fermentering,og skal også på et kursus her i marts måned, sammen med min far.

Så her er en lille opskrift, og den er i processen..

LOUISIANA HOTSAUCE

 

En mælkesyregæret, rigt smagende og tyndtflydende chilisauce al a Tabascosauce, som holder i årevis, fordi den er mælkesyregæret.

 

1 – 2kg blandede chili, uden stilke og grofthakkede

1 hel pillede hvidløgs hoved

1 håndfuld tørrede chilier gerne de mellemstærke

1 -2 spsk. chiliflager

3 spsk. salt gerne det grove

1 dl rørsukker

Æbleeddike, (kan dog godt undlades)

 

Patentglas med gummipakning til opbevaring

 

 

 

Kom de hakkede chilier, hvidløg salt og sukker i en skål, og mas det grundigt med hænderne i mens at du ligesom ”massager” det (brug et par plastiske handsker for ikke at det skal svie i dine finger) med hænderne i 15 minutters tid, lige indtil at chilierne begynder at afgive saften fra sig. Mos dem gerne med hænderne, det gør du ved at ”massager” det. Kom mosen i et patentglas med gummipakning, og mas det godt sammen, så hårdt som muligt med fingrene. Hvis der er væske nok til at kunne dække chilimosen, behøver du ikke at tilsætte vandet, og hvis ikke så rør vandet i.

 

Lad det stå åben med et kaffefilter hen over eller et osteklæde, til næste dag.

Næste dag lukker du så glasset, og stiller det på hovedet. Næste dag igen, sætter du et kaffefilter eller et osteklæde hen over, og derefter igen på hovedet. Gentage en uges tid. Indtil den begynder at boble grundigt, kan man stille det på køl i køleskabet.

Det er ideelt at komme det i et glas med gær lås, men hvis man slipper luften ud engang i døgnet, i begyndelsen også derefter sjældnere, når det ikke fermenterer så voldsomt, kan man undgå, at saucen ikke eksplodere inde i dit køleskab.

Når der ikke kommer flere bobler, er den færdiggæret. Kom derefter mosen i en finmasket sigte, og lad saften/saucen dryppe af. Nu blander man så den traditionell  sauce med eddike, ca. ¼ dl, og hvis du vil have den helt autentiske smag, skal der bruges æbleeddike, men egentligt syntes jeg at det er synd, fordi den formentlig er syrlig nok i sig selv.

Den er kun i processen, så den er slet ikke færdig i  nu!!

Jeg lavde den her i tirsdags.!

Men som sagt jeg elsker krydderier og jeg elsker at lege med dem, og bruge dem i mit køkken.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Work work