2018

Havregrød

The english version is right here..

https://www.bloglovin.com/@iamsomeonesmom/oatmeal

 

 

Faktisk aldrig været min ynglings morgen mads spise.

For lige siden at jeg har været baby, har jeg aldrig brudt mig om, havegrød eller i det hele taget havegryn.

Men mit LDL kolostrol tal er for højt og skal ned, og gerne helst uden brugen af medicin, og jeg ved i forvejen en masse om kost og ernæring, så da det nu er min helt egen skyld at det er blevet forhøjt, så må jeg også påtage mig ansvaret og få det ned på normalt igen, og skabe balance i mit system..

Men jeg er jo også vokset op  med en far, som har levede efter den filosofi ” at du kan langt hen af vejen spise dig rask, men du kan også spise dig syg”. Lige præcis den filosofi har videnskaben jo ligesom formået at dokumentere igennem de sidste 40-50 år og fortsat kommer der mere og mere viden om det.

Så jeg googlede faktisk efter, inspirationer til diverse morgen mads grød og lod mig inspirere samtidigt..

Så her er en anden version af den tradionelle havegrød, og der er ca. til 2 portioner og den mætter, kan jeg lige fortælle..

Ingredienserne.

2 spsk hørfrø

2 spsk chiafrø

150 gram Havegryn gerne den grov vaslet.

plantemælk dog ikke rismælk

Fremgangsmåden.

Kom hørfrøene og chiafrøene i et glas og hæl vand ned i, så det dækker og rør lige lidt rundt, i massene og derefter sætte det på køl, indtil det har ” sat sig ” Og er blevet til en budding.

Kom frø blandingen og havegryene ned i en gryde og tilsæt derefter plantemælken, og rør rundt, må ikke koges men skal lige op og på grænsen også skal du skrue ned på svagmiddelvarme, og fortsat rør rundt indtil, at alt mælken er “fordampede”..

Du kan komme lidt topping på toppen af havegrøden så det ikke virker for ” tradionelt”, jeg brugte kanelsukker, lavede på kokossukker..

Men ellers med nogle friske bær, evt. hakkede mandler eller med æblechips og noget kokosflager.

Den smager faktisk udemærket..

Bon appetiet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2018