Havtorn saft
Jeg lovede jo ligesom, at dele nogle af mine nyeste opskrifter med jer.
Jeg var ude i Nibe her for noget tid siden, og “Høste”, og jeg fik meget med hjem.
Bl.a. Havtorn, som du kan læse lidt om, her på nedstående link.
https://www.helsebixen.dk/magasin/havtorn/
Opskriften.
Jeg havde fået plukket en stor pose IKEA pose, der var lige til 6½ liter
“pluk” de små bær ( se oven stående link den lette måde) og skyld dem, og kom dem over i en stor suppe gryde eller i en saftkoger.
1½-2 kg sukker
2 økologiske citron frugter i tykke skiver med skal på.( eller 1 brev citron syre)
Vand lige så det dækker
Og stearile flaske.
Fremgangsmåden:
Kom først bærene ned i gryden og derefter de øvrige ingredienser i og lade det kom lige op på koge punktet, det skal lige boble også skruer du ned på middelsvag varme og lader smår smirer i op til 40 minutter, og derefter slukker du for komfuret og lader den står og trække til det et kølet af, og er lunken.
Si saften fra i et tæt si eller i et rent viskestykke, og pres med en ske bærene så de bliver ” mosede”, for at presse den sidste smag ud af dem.
Og kom nu saften over på, flaskerne..
Når du skal drikke den, skal den enten blandes op med vand eller dansk vand, for ellers er den alt for syrlige, men smager himmelsk.
O
OBS OBS OBS saften har bedst af stå på køl.
så skynd dig ud og høste havtorn.
Ingen kommentarer endnu