Frokost

Veggie Lunch

Jeg sidder og arbejdet på høj tryk, for min frokost kapitel i min kommende kogebog. Så er her er lige lidt flere inspirationer til en god og mættende veggie frokost.

 

Jeg vil ikke kalde dette her rugbrød for, “glutenfri rugbrød” men for Palæo rugbrød, fordi det smager lige så sindsygt godt, også er det ikke lige så dyrt som det mest populære ” palæo brød”.

Ris Rugbrød

( til 1 brød)

200 -250 gram sorte ris eller sorte Qunioa

4 -6 dl vand

ca. 3-4 spsk. kokosolie ( med top)

2 tsk. groft salt

ca.  2 dl chiafrø

ca. 2 dl sesam frø ( gerne de sorte)

ca. 2 dl græskarkerner

ca. 2 dl solsikkerkerner

ca. 1-2 dl hørfrø ( men kan dog undlades, pga. chiafrøene)


4 æg

ca. 1-2 spsk. loppefrøskaller ( den grønne)

Fremgangsmåden:

Risende koges i vandet i ca. 30 minutters tid, og hviler i ca. 10 minutters tid, altså lige til at alt vandet er suget op i risene. Du skal så ment bare lige slukket for blusset også lade dem stå under låget og trække.

Når alt vandet er blevet suget op i risene, så kommer du kokosolien i, en ske fuld af gangen og vender den i risene til alt kokosolien er godt fordelt også slutter du derefter af med saltet.

Kokosolien skal være smeltet helt ind i risene, og saltet også.!

Æg og loppefrøskallerne røres godt sammen, til det gelerer.

Alle ingredienserne røres godt sammen, og dejen presses ned i en form beklædt med bagepapir. Brødet hæves nu ved 180 grader  Cendius( husk der er lige forskel på ovnene, om det er en varmluft ovn eller en kontroversal ovn) i ca. 70 minutter.

Brødet bliver simpelthen bare bedst, ved at lade stå og køle af og samle sig til næste dag, så det bliver mere fast. Men du kommer altså til at spise det som slik, og det er velegnet til at fryses ned.!

( Den veganske udgave bruger du vand i stedet for æg til loppefrøskallerne)

Pålæg.:

Marinerede bønner.

Koge nogle sorte bønner efter anvisning, og lade dem køle af og derefter laver du en ønskede olie marinade, af en god jomfru oliven olie og kommer dem ned i en lufttæt beholder, så den kan stå og arbejde sig ind i bønnerne.

Min ynglings veganske pålæg, som jeg fortsat står og arbejder med er denne her opskrift på Roast Non beef selleri.

Vil du have den rød, så koges den sammen med rødbeder.

http://krigermoren.bloggersdelight.dk/2018/11/18/roast-non-beef-sandwich/

Jeg er altså pænt meget vild med den, så den er fast stående inde i mit pålæg.

Jeg har også prøvede, at lave den som salt bagt. Men der kom jeg altså til at spise den som var det slik med en ske.

Billedet indeholder sandsynligvis: mad

 

( Det er da godt at mine billeder til kogebogen, er langt bedre end dette her sjusk 😉 )

Men Bon Appitet.

TIPS: Prøv evt. at pynte Roast Non Beef selleri med hjemmelavede ristet løg, det smager altså bare endnu mere mums, men jeg havde desværre bare ikke flere tilbage på lager.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frokost