Smørebrød

Hjemmelavet saft

Jeg bryder mig ikke særlig meget om, at spise vindruer uanset om de er grønne eller røde simpelthen fordi de har ændret meget smagt, inden for de sidste 5- 10 år. Men at lave saft af dem, det smager altså godt, og denne her opskrift smager bare godt.

Jeg fik knap 2-4 kg røde vindruer af fødevarerbanken, og som vitterlige var ved at have sidste salgs dato på.

Her er så opskriften.

Ca 4 kg. røde vindruer

½-1 kg sukker

2 økologiske friske citroner

ca. 1-2 liter vand, gerne lidt mere…

Og en god stor gryde.

Fremgangsmåden:

Rengør og sortere i vindruerne og  kom dem op i en gryde med låg  og tilsæt vandet og de ren gjorde hele citron skiver, og kog op og skrue ned på lavt blus og lade står og smår smirer indtil at alt kraften fra vindruerne er fordampet.

( hold øje med gryden, da druerne skulle se meget matte og rosin agtige ud) og tage gryden fra bluset og hæl ned i en si, beklædt med et rent klæde stykke og lade dryppe igennem, i noget tid, så alt væsken er dryppet igennem klædet og kun frugerne er tilbage.

Kom derefter retur i gryden og tilsæt så sukkeret, og lade koge op og ikke helt op til kogepunktet, men lige så det begynder at små boble og dampe.. Og husk at rør i det med et piskeris, så sukkeret ikke brander på.

Lade saften køle af, og kom dem over på nogle rene og sterille flasker, og sæt et label på.

MUMS DET SMAGER BARE GODT!

( sponsoret indlæg af fødevarerbanken og kirkens korshær, da flaskerne blev fundet dernede)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørebrød