Vinterens krydderier.
Jeg er måtte bare lige have noget varmt, at varme mig på her til aften.
Så jeg gik på Hr.Google for at finde nogle inspirationer, til noget let og krydderet vegansk, med bønner og linser, men fandt desværre ikke så meget.
( Men jeg er desværre også ved at løbe tør, for krydderier så jeg skal på indkøb efter at jeg har fået lavede en liste.)
Når men her er lille let og hurtigt og sund ret, hvor du gerne må gå amok i krydderier.
Ingredienser
2 dl Sorte ris ( hvide kan også godt bruges)
1 Dåse hakkede flåede tomater
4-6 spsk tomat puré
1 dåse kokosmælk
2 dl røde linser
1 Dåse hvide bønner
en boullion terning
peber, chili flager, karry,( spidskommen, sennepfrø/ Kan dog undværes)
Smags neutral olie til stegning
1 stort løg
2 friske hvidløg
2 friske middel stærke chilier
½ -1 liter vand
4 -6 klumper frosne spinat
Fremgangensmåden
Sæt risende over til kog, de må helst ikke være for smattede men møre.
Skyld og skrald løgene og hvidløgene, og snit løget i tynde skiver og hak hvidløgene gerne lidt grove, og hak den friske chili også.
Kom olien i en work gryde og svitz løgene og chilen, til løgene er klare, og tilsæt så linserne og rør lidt rundt, og kom så frøene i og rør rundt, og tilsæt så bønnerne ( jeg brugte en dåse med tomatsauce i, men kan godt undlades), og rørte rundt og tilsat de hakkede flåde tomater, og kom så linserne i og derefter vandet og en boulion terning.
Og derefter tomatpuréen og rør rundt så den er godt fordelt. Lade linserne få et kort opkog, før at du tilsætter kokosmælken samt de øvrige ingredienser. ( Boullion terning indholder nok salt, så du behøver ikke at tilsætte yderligere).
Og skrue ned for bluset og lade retten koge ind, men rør jævntligt, så det ikke brander på.
Når risene er færdig, så sæt dem til side, og lade resten af vandet suge op i risende, før servering.
Du kan servere enten hvidløgs flûte eller Naan brød.
Bon Appitet.
Du kan dagen efter, hvis der er nogle rester, lave en god ovn ret.
Til Dessert, kan du f,eks lave en sund is, med kun 2 ingredienser
En håndfuld frosne bananer
og sojakakaomælk, prøv dig frem hvor meget der skal i.
Og den smager bare mums ( jeg puttede lidt solsikkekerner på toppen, men ikke nødvendig)
Ingen kommentarer endnu