Pasta på Bugdet

Smørebrød

Igennem de sidste mange Lørdage, har jeg modtaget mad fra fødevarerbanken, så her er lidt inspirationer til evt. frokosten eller madpakken, til stop madspil.

(Okay lidt uskap, men jeg er lige ved at lære mit “nye” kamera at kende)

Det er højt belagt, på et brød af madbloggeren “vanløse bluse”, jeg kan anbefale man købe hendes kogebog, men ellers er opskriften lige her, og det smager sindsygt godt..

https://www.vanloseblues.dk/2016/01/glutenfrit-chiabroed/

Derudover er den belagt med blanede salater, alt efter dit eget ønske som jeg havde fået et par poser blanedet af, af fødevarerbanken.

Også en gårdagens bøf, eller frikadeller kan du snilt bruge, også nogle syltede rødløg.

( min nabo sagde “thumps up”, da jeg vrandede ind til ham, med hans frokost)

Her er opskriften på min mormors gamle syltede rødløg.

ingredienser

  • 4 dl. eddike
  • 2 dl. sukker
  • 1 ½ dl. vand
  • 4-5 rødløg, i ringe eller skiver

Fremgangsmåden:

  • Kom eddike, sukker og vand i en kasserolle, kog det op til sukkeret er opløst og sluk for blusset
  • Pil og skær rødløgene
  • Kom løgene i et skyllet tætsluttet glas og hæld den lune lage over
  • Kom låget på og stil glasset på køl
  • Efter nogle timer kan rødløgene spises og dagen efter er lagen trængt ekstra godt ind i løgene.

Kom derefter, lidt laurbærblade, og lidt hele sorte eller røde peberkorn i, og lidt spidskommen og anis, og tørrede chili  og luk låget til krukken. Den skal trække i mindst 48 timer, og jo længere tid, jo bedre bliver den. ( Den er kun en succes ,hos alle dem som har smagt dem)

Du kan evt. også lave en vegansk udgave, af den højt belagte.

Jeg har bl.a. lavet en spelt bøf, lavede på hele spelt kerner og med friske spinat og optøet frosne ærter.

Her er opskriften.

150 gram hele spelt eller rugkerner

1. dl hørfrøslim eller 2 æg

50 gram majsstivelse, ca.

salt og peber

1 tsk spidskommen

1 tsk timian

1. tsk revet muskatnød

ca. 2 -4 frosne spinat kugler eller en håndfuld friske spinat blade

50 gram frosne optøet ærter

4 fede friske hvidløg

1 stort løg

1 dl hørfrøslim ( eller vegetarisk 2 æg)

solsikeolie til stegning

Fremgangsmåden:

Kog kornene, til de er knap mørene, men ikke helt mos møre for der skulle gerne være lidt bid i dem.

Og lade dem køle lidt af, så resten af vandet kan trække ind i kerne, vandet skal lige dække kornene.

Kom de frosne spinat og ærterne i en skål og hæl noget kogene vand over.

Skær løgene og hvidløgene i fine stykker.

Bland det hele sammen, i en skål og ælt gerne med hænderne så alle ingredienserne er fordelt, og det er en fast dej, og lade villige i godt 30-40 minutter.

Når farsen har samlet sig, så form nogle bøffer og steg dem gyldende på en pande, og hvis de er ” for våde” inden i, så kom dem ind i ovnen på 200 grader  i ca. 20-30 minutter og gerne i en forvarmet ovn.

Kan både spises til aftensmad, men også laves til madpakken eller frokosten dagen efter… Den er pyntet med spirer, fra fødevarerbanken.

Bon appitiet

( sponoreret indlæg fra Fødevarebanken)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta på Bugdet