Kokos yoghurt

Mormor mad

Jeg havde nu ellers besluttet mig, i starten at jeg ikke vil dele noget med kød herinde, altså med animalsk kød med mindre at der kun var tale om fisk og skalddyr.

Men jeg vil sådan set gøre en undtagelse i dag, da jeg her for små 14 dages tid siden lavede 2 gryde stegte kyllinger til lørdags Caféen.

 

Ingredienser:

1 kylling

salt

peber

smør

Fremgangsmåden:

Du skal rengøre og rense kylling, også derefter gnide saltet og peber ind i kødet,  ( helst gerne skind på ). Brug gerne så meget som muligt, men fortsat ikke sådan at den bliver for saltet og for meget peber.

Find en stor gryde og kom smør ned i bunden og lade den brune lidt af, før at du sætter kyllingen ned i gryden, og skruer ned for lav varme og kommer låg på.

Kyllingen skal vendes ved hver halve time, til den er rigtig møre og kødet næsten falder af selv.

Den skal have ca. en times tid i gryden.

 

Serverer kartofler og brun sauce til.!

Og hjemmesyltede agurker helst gerne tak.

Husk at bruge smøret fra kyllingen til at lave en god brun sauce med.

Ingredienser til brun sovs

  1. Smelt lidt smør i en gryde, ca 1-2 spsk.
  2. Tilsæt 2-4  spsk hvedemel og pisk indtil melet er opsuget i smørret
  3. Tilsæt 4 dl fløde og bouillon en tredjedel ad gangen- og pisk konstant, ca halvt af hvert
  4. Kog sovsen cirka 5 minutter og smag den til med salt og peber og tilsæt kulør.

 

Du kan enten servere kogte kartofler til eller sprøde kartoffel både. Og syltede agurker.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokos yoghurt