Sommer

Sidst på måneden Menu

The English version is right here.. ( with wrong spelling and grammatical , but the time is midnight so forgive me 😉

https://www.bloglovin.com/@iamsomeonesmom/butter-beans-in-tomato-sauce

Det kalde min far altid denne her ret, da jeg var barn.!
Men jeg blev faktisk udfordrede nede på kulturhuset 1000fryd, af en amerikaner og 2 englænder, om hvem der kunne lave den bedste “baked beans”.
Jeg tog udfordring op, og jeg jublede da de gik for anden gang og skulle have en ny portion.!
Så her er den så, (tomat saucen er en grund opskrift fra “Cranks grønne kogebog” det gamle testamente i det plante baserede køkken, og “The green kitchen stories er så det nye testamente i det plantebaserede køkken”)
Opskriften er beregnet til 4-6 personer

Ingredienser:

1 pose Butter beans (også kaldt for hestebønner)

½ liter mandelmælk

1 tube tomat puré

1-2 store Squash

1 mellemstort løg eller 4 små

2-4 friske hvidløg

6 -8 cm Frisk ingefær (gerne et ordentligt stykke)

250 – 500 gram Friske tomater (eller 2 dåser flåde tomater)

1-1½ liter boullion vand (kom 2 grønsags boullion terninger ned i retten, før at du kommer vandet oven i)
1-2 stort(store) rødt peberfrugt
2 laurbærblade
Chili flager /chilipulver/salt og peber
På øjemål ca. 6 spsk. kokossukker eller rørsukker
Solsikke olie til stegning

Fremgangsmetoden:

Læg bønnerne i blød natten over. Afdryp dem, og hæld frisk vand over og lade dem kop op, og skrud derefter ned for varmen og lade simrer i minimum 45 minutter til 2 timer, eller til de er ”Møre” uden at være til mos, men fortsat lidt sprøde i det, se efter engang imellem og smag dig frem, om de har fået nok eller ej.!
Tilbered i mellem tiden, grønsagerne samt tomaterne.
Skyld løgene og hak dem, pil og skyld også hvidløgene og skrald den friske ingefær og skær dem også i tern.
Skyld squashen og nip enderne af i siderne, og skær dem i tern.
Skyld peberfrugten(erne) og skær toppen af, og skær dem i fine skiver.
Kom lidt solsikkeolie i bunden af en gryde og svits løgene og hvidløgene og ingefæren sammen, indtil at løgene er klare.

Tilsæt derefter peberfrugten(erne) og squashen og vende det godt grund i olien og i de øvrige ingredienser nede i gryden, og tilsæt derefter sukkeret og rør rundt indtil det virker som en karamel blanding.
Kom nu de skyllede tomater nede i som du har skåret i tern, og vend rundt og kom så de øvrige vandet i og boullion terningerne og lade det smår simre i ca. 5-10 minutter og derefter kommer du laurbærbladene og peberet i og drej rundt i saucen og tilsæt så tomatpuréen og de øvrige krydderier og lade det lige koge op og derefter skure ned og lade smår simrer i op til 20 minutter gerne mere..

Smag til løbende med krydderierne.

Efter ca. 20 minutter tages af bluset og blendes med en stavblender og retur på blusset og tilsæt så mandelmælken og smag evt. til med lidt frisk økologisk citron og reven skal, der giver sådan en frisk smag. Og smag også til med lidt æblecider af en god kvalitet, men ikke et krav, det giver bare et ekstra pift.

Og hvis du evt. vil have den lidt mere cremede så kom et par spsk gærflager i. For mulighederne er mange, det er kun din fanatasi som begrænser dig.

Kom nu de kogte bønner ned i tomat saucen og vende dem godt rundt i tomat saucen og lade stå og trække i op til 40 minutter.

Serveres med pasta eller en tyk spaghetti, og Flûtes til.

OBS: Du får her en grund opskrift på en rigtig god Tomat sauce, men du kan selv bygge videre på den, både med krydderier og grønsager.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer