Træt

Grønsags – “spaghetti” på bunden af aubergine.

Jeg er meget stor inspirations fan af Kirsten Skaarup, og bliver meget inspirede af hendes opskrifter i det plante baserede køkken. Jeg var også meget stor “fan” da hun havde sit eget mad program på DK4. Og jeg har næsten alle hendes kogebøger, med eller mindre.! Men jeg købte altså denne her seneste  udgivelse fra hende, da til Aalborg by night her i sommers.

img_09631

Så jeg måtte bare ligesom, afprøve en af hendes opskrifter ( igen, igen ). Men jeg måtte lige ændre lidt på hendes opskrift, da jeg manglede nogle af ingredienserne.

Til 2 Personer.

1 stor sqaush

1 stor porre

4 fede hvidløg

Tøm køleskabet for tomater

400 gram Aubergine ( altså en stor )

1 bund radiser

1 dl solsikkekerne

1-2 tsk chiliflager

1 tsk tørrede timian

2 tsk kanel

1 tsk middel stærk karry

salt og peber

og enten jomfru oliven olie eller kokosolie, ikke for meget.

tomat puré ca. en lille dåse

Fremgangsmåden:

  1. Skyld og skær auberginen i tern, og kom dem ned i en salt lage, i ca. en halvtimes tid.
  2. Lav derefter tomat saucen. Skyld og skær tomaterne i skiver, og skær porrene i tynde skiver, og hak hvidløgene fint. Varm panden op med lidt oliven olie, eller kokosolie, og svitz hvidløgene i chiliflagerne og timianen, også derefter kom tomaterne og porrene på, hold igen med porrene og brug kun halvdelen. For du skal kun bruge halvdelen. Vend tomaterne i olien, forsigtigt og tilsæt så tomat puréen og tilsæt salt og peber, og lade smår smirre på svag varme, i ca. 10 minuttes tid. Tage af og lade køle lidt af, i mens at du lige rister solsikkekerne, i kanel og timian, til de er gyldne.
  3. Skyld Auberginerne i en si, og lade dem afdryp på et viskestykke eller på køkkenrulle.
  4. Tage en stavblender og puré tomat saucen, til det er tyk mos.
  5. Og varm let op på panden, og kom radiserne ( radiserne skal være skåret i meget tynde skiver, ved at halvere radiserne på langs og skær fine tynde skiver) og auberginerne og resten af porrene i. Og vend det i tomat saucen i ca. 15 minutters tid, og krydere med carry og salt og peber og evt. lidt rør sukker, hvis den er for stærk i smagen.
  6. Skyld sqaushen og nip lige enderne af den, også køres på en spaghetti spiral, til spaghetti. Kom lidt kokosolie på dem, og ind i ovnen i små 5 minutter, og tage ud, og lade dem køle lidt af.

Og bon appetitimg_09651

img_09641

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træt