Grønsags - "spaghetti" på bunden af aubergine.

Marokansk Peberret.

Du kan godt undvære æg.!! Så brug et alternativ, så som Vegansk Mozzarella, eller silke tofu.img_09731

Jeg skrev her igår, at jeg er meget stor fan af Kirsten Skaarup, så jeg måtte bare ligesom af prøve endnu en af hendes lækker opskrifter.

Opskriften er til 2 personer.

1 – 2 spsk spidskommenfrø

200 gram løg

4 fede hvidløg

2-4 store peberfrugter

1 stor sqaush

2-3 tsk stødt kanel

2-3 tsk chiliflager

1-2 spsk frisk hakkede ingefær ( svarende til ca. 5 cm frisk ingefær)

salt, peber og rørsukker ( bare en nips)

4 æg

koksolie eller oliven olie til stegning.

Fremgangsmåden:

Rist spidskommenfrøerne, på en stor tør pande eller i en sauterpande. Skær løgene i både og hak hvidløgene.

Kom olien på panden, når frøene begynder at dufte ( Når jeg nyser, er det fordi de er klar). Tilsæt løg og hvidløgene, og svitz til løgene er gyldne.

Skær peberfrugterne i strimler ( husk at fjerne kernerne og toppen). Og kom peberfrugterne på panden og svits et øjeblik.

Skær sqaushene i tykke, halv skiver og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser og tilsæt kanel, chili efter smag samt det friske ingefær. Svitz endnu et par minutter og hæld ca. 1-2 dl vand i og lade det koge let op.

Smag retten til med chili, kanel og citronsaft, salt og peber og måske et lille nip rørsukker ( kan dog undlades).

Hæld grønsagerne over i et lavt ovenfast fad.

Lav 4 små fordybninger og slå æggene ud her.

Sæt fadet ind i en forvarmet ovn på 200 grader, i ca. 10-15 minutter, til æggene er halvfaste.

Servere evt. brød til, eller majspandekager.

 

Til veganerne, alternativet er silketofu, i små kugler eller vegansk mozzeralla ost.

( koster slet ikke en formue, og smager mums, og mætter godt.img_09631)

Bon appetit.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønsags - "spaghetti" på bunden af aubergine.