"Dronningen"

Kokos yoghurt

Jeg er vild med denne her opskrift, vitterlige vild med den.

OBS: At lave sin egne kokos yoghurt kræver øvelse og tålmodighed, og du vil højst sandsynlig opleve, at det nogle gange ikke lykkes, De bedste råd, jeg kan give er at finde den rette kokosmælk og de rigtige mælkesyrebakterier samt at sørge for, at blandingen står lunt nok.

Men du kan så købe mælkesyrerbaktierne i enten din lokale helsekost eller på apoteket, og med garanti også online på en eller anden helse webshop.

Dem som jeg bruger er faktisk lidt dyre i det.

Udo's Choice Super-Adult mælkesyrebakterier, 60kap.

Når men her så opskriften på kokos yoghurt, og den smager faktisk godt efter flere mislykket forsøg.

Ingredienserne

 

Til ca. 4 dl

  • 1 dåse kokosmælk af ca. 400 ml
  • 2 kapsler Mælksyrebakterier
  • citronsaft
  • agave- eller kokossirup

Til redskaberne skal der bruges.

  • Glas eller glasskål med låg
  • Træ – eller plastiskske
  • Ostelærred eller tyndt klæde
  • Elastik

(Du skal bruge den fede kokosmælk, der ikke skiller. Hvis du kan ryste kokosmælken i selve dåsen, så burde den fungere. Jeg har testet mange forskellige og kan anbefale disse mærker.

”Änglemark, levevis og ØKO”.  Jeg plejer som real at købe min kokosmælk og kokoscreme, ned hos min lokale grønthandler på Hjørnet af Danmarksgade, helt nede ved Frederikstorv. Da han har et mindre større udvalg af kokosmælk og kokoscreme og kokosvand.

Hvis du er uheldig, og din kokosmælk ikke vil blive til yoghurt, så brug den i stedet til f.eks. smoothies eller til pandekager eller til grød, brownies for mulighederne er mange.

OBS: Du kan evt. sætte skålen ind i en lun ovn i 12 timer, eller med et klæde over på en reol tæt på din radiator i knap 24-32 timer. Da den skal have ro til at kan stå og arbejde.!

Ryst kokosmælken rigtig godt og hæld den i beholderen. Åben kapslerne med mælkesyrebakterier og hæld pulveret ned i kokosmælken. Rør godt rundt med et træ – eller plastisk ske, så mælkesyrebakterierne bliver rørt helt ud. Læg et ostelærred el. over toppen og fastgøre med en elastik rundt om.

Efter de 12 24 timer vil yoghurten være mild og let flydende. Kig og smag på den husk at bruge en skoldet træ- eller plastisk ske.!) Jeg lader den som real stå i 32 timer. Vær opmærksom på, at yoghurten bliver mere fast i konsistensen, når den har været på køl.

Når du er tilfreds med smagen, kan du evt. smage den til med enten kokossirup eller citronsaft. Sæt derefter låg på beholderen og stil den på køl i minimum 6 timers tid.

Hvis du ønsker at kokosyoghurten skal være mere tyk, kan du evt. rør en lille bøtte kokoscreme i og rør forsigtigt rundt i yoghurten og derefter stille det på køl.

Den kan i øvrigt også bruges som ” creme fraiche”, da den bliver tyk nok ved at tilsætte kokoscremen i den.

Jeg har toppede med granatæbler, æbler og solsikkeolie og hørfrø ( for de der omega oliers skyld) også med en passion frugt.

Mulighederne er mange, du kan jo også snilt komme en hjemmelavede müsli oven på.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Dronningen"