KIMCHI PASTA
På nedstående link kan du læse Camilia Plum, fortælle om Fermenterings historie og oprindelse.
http://fuglebjerggaard.dk/fermentering/maelkesyregaering.html
Men af de smags prøver vi fik smagt på kursuset i sidste weekend, var altså bla. Kimchi Chilipasta, men på min version så bliver den møj stærk..
Men jeg blev så vild med den, at jeg bare måtte prøve at lave den selv og heldigvis så havde vores kursus lærer opskriften.
Ingredienser:
50 gr. hvidløg,
50 gr. ingefær(frisk),
100 gr. middel røget paprika,
4-6 friske paprika
6-8 middel friske chilier
4 tørrede chilier
1 spsk røget stærk paprika
30 gr. chili(stærk pulver),
1/5 dl. fiskesauce,
¾ dl. æblemost blandes med ½ dl. vand.
Du skal bruge en blender eller foodprocessor.
Fremgangsmåde:
Først kommer du alle krydderierne i foodprocessoren samt fiskesaucen og du starter med at blende. Blandingen af vand og most hældes i fra låget mens der blendes, til massen er en jævn pasta. Sørg for at det der kommer til at sidde på siderne bliver blendet med så pastaen er helt fin.
Bruges som smagsgiver eller blandes med grøntsager og fortyndes med saltlage så alle grøntsager er dækket.
Og jeg glæder mig så meget til at jeg skal bruge den i bl.a. min linse gryderet og i min veganske ungarsk gullach og i andre vildt lækker retter.
Jeg valgte at købe en ordentligt, god fiske sauce nede hos min vietnamesisk købmand og ikke en “flad i smagen” en fra Netto eller andet supermarked.
Ingen kommentarer endnu