Sol og en god historie

Sanse mad

The English version is right here, and the right Recipe is longer down at the Danish version.

https://www.bloglovin.com/@iamsomeonesmom/goodby-winter-welcome-summer

Jeg havde idag meldt mig som “Torveholder” til Suppe køkkenet i kultur huset 1000fryd her oppe, aalborg.

Så da jeg stod nede i Netto og skulle til at handle ind, tænkte jeg ” hvorfor ikke lave 2 retter? og gå amok i krydderier? Farvel vinter med rodfrugter, og velkommen sommer i en lækker salat”.

Men beklager men min iphone, lever vitterlige helt sit eget liv i øjeblikket så, den ryger til reperation her i næste uge.

Salaten bestod af.

( Opskriften er på siden, er til 4 personer)

Velkommen Sommer og SOL!

250 gram sorte kogte bønner ( følg anvisning på posen)

1 vandmelon

2 bakke friske røde søde jorbær

Og en dressing efter eget smag.

Skær vand melonen i tern og pil jordbærene og skær dem lidt løst i tern, og bland det hele i en skål og tilsæt den ønskede dressing, og pynt med bladende fra Selleri.

Bønnerne skal så sympolisere, de kommende regnvejrs dage med torden som ligger forude. Melon og jordbær og selleri blomsten, skal så sympolisere varme og sol.

Selv Hovedretten, fandt jeg denne her  opskrift fra amerikanske ” Vegetarian time, men ændrede lidt på den.

https://www.vegetariantimes.com/recipes/braised-celery-root-with-chickpeas-and-saffron

Farvel vinter.!

250 gram grønne linser

1 knoldselleri hakket i tern

1 -1½ liter boullion vand

1 liter kokoscreme og ikke kokosmælk

4-6 frisk hakket hvidløg

2-4 friske løg i skiver

1½ pose økologiske gulerødder i fine skiver

1 bund selleri i tern, gemt toppen til salaten

Safra er skiftede ud med.

( brug din morter)

Hele røde peber korn

tørrede chili stykker eller flager

Knust paprika

mellem stærk chili

Gurkemeje for farven skyld

Knus ingredienserne i din morter, det tørrede chili kan du så ment hakke med en kniv og blande med de øvrige ingredienser.

Svitz hvidløgene og løgene og kryderierne i en gryde med solsikke olie, ( oliven olie egner sig ikke rigtig og kokosolie vil ødelægge smagen).

Kom derefter knoldsellerien i og vend dem godt rund i krydderien og tilsæt boullion vandet og lade det kom op i kog, og skru ned og tilsæt gulerødderne og linserne og kokoscreme, og lade det simrer ind til linserne har suget meget af væsken op og knoldsellerien er blød.

Servere bulgur og salaten til og brød.

Husk at smage til med salt og karry, da jeg skiftede som sagt safran ud med karry.

( Kan sødmes med Rørsukker/citronsaft og evt. nogle syrlige æbler)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sol og en god historie