Hjemmelavet saft

En kage der altid virker

Jeg havde som sagt, fået en masse meget modne pærer og nogle modne æbler af fødevarerbanken, som faktisk ikke rigtig kunne bruges til så meget andet, end at lave mos af..

Så jeg valgte at lave en god gamle dags pærer/æble kage.

Raspen havde jeg selv donorede, men jeg lagde den sammen herhjemme hos mig selv, også satte jeg den i køleskabet og lod den trække natten over, før at jeg gik ned i Cafe Hjerterum med den, om Lørdagen og fordelte flødeskummet oven på, som også er donoerede af Fødevarerbanken.

mums den smagte bare godt, selv vores bruger ( og min mad anmelder “Gamle John”, )

Opskriften :

Jeg brugte 6 kg meget modne pærer og 4 kg meget modne æbler

ca. ½ kg sukker

1-2 tsk grov salt ( jeg havde så kun lige læsø sydesalt i mit køkken, men jeg kan anbefale himalya salt også)

også ca. 1-1½ liter vand

Og en stor suppe gryde

Skyld både pærerne og æblerne og fjern kernehuset og skær med skrald på, i mindre stykker, og kom salt og sukker og vand oven på, og lade stå og trække natten over, og gerne også hvis du har et par hele vanilje stænger med kornene, og kom låg på.

Dagen efter sætter du det så på bluset, også lader lige koge op, også skrue ned og lade den smår smirer ind til, både pærerne og æblerne er møre ( de er meget møre i forvejen), men gerne så saftige mører, også tages fra blusset og vandet/saften sies ned i en skål, gemmes væk. ( Jeg kom desværre til at lave cider på saften, og ikke saft Ups)

Og mos det godt, og lade mosen køle af, til du kan samle en gamle daws “æwle” kage.

Bon appitiet.

 

Sponsoret af fødevarerbanken.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet saft