Late lunch
Jeg havde lidt travlt her i dag, bl.a. med at fortage nogle telefon opkald og sende nogle mails og ikke mindst få lavede lidt mere i mit køkken, så jeg lavede lige en sent frokost her i dag.
Jeg havde nogle kartofler som bare lige lå dernede i min grønsagskasse, så jeg kogte dem, så jeg kunne få en kartoffel mad, godt nok langtid siden men smager godt som altid. Jeg manglede dog bare lige de der friske radisser, men det er jo ikke sæson så jeg tror ikke at de er til opdrive nogen steder i øjeblikket.
Også havde en pose ærter i min fryser, som bare lå i vejen derinden og jeg havde 3 modne avocado, også lidt hvidløg.
Ærtemosen
2-3 modne avocado
½ pose frosne ærter
2-4 friske hvidløg
salt og peber og hvad du nu ønsker af evt. friske eller tørrede krydderier
Kom ærterne i en skål og hæl noget kogende vand over, og lade dem stå i et øjeblik så ærterne er “tøet” op.
Kom det hele ned i en blender eller foodprocessor og blend det til en mosede masse og krydder det med de krydderier du har lyst til også med salt og peber.
Er også god til evt. bare dyb til chips eller nacho eller til grønsags stængerne eller hvad du nu lyster.
Osten er en opskrift af Cashew smøre ost, fra bogen
http://madgudinden.dk/2016/05/ny-e-bog-om-ost-yoghurt-og-cremefraiche-helt-uden-maelkeprodukter/
Som jeg har købt efter at have lånt den og genlånt et utal af gange på bibiloteket.
Serverede på glutenfri Rugbrød, hvor jeg ikke lige kan huske hvor jeg har fundet opskriften fra.
Men her er opskriften:
Ris grovbrød
Brød uden mel
Til 1 brød
200 gram sorte ris, eller vilde ris
4 dl vand
3 spsk kokosolie
2 tsk sal
65 gram chiafrø
55 gram sesamfrø (gerne de sorte)
55 gram græskarkerner
50 gram solsikkekerner
4 æg
30 gram loppefrøskaller ( HUSK den grønne)
Fremgangsmåden:
Risene koges i vandet i ca. 30 minutter og hviler i ca. 10 minutter.
Kokosolien og salt røres i, så kokosolien smelter. Æg og loppefrøskallerne røres godt sammen til det er gelere.
Alle ingredienserne røres godt sammen, og dejen presses i en passende form med bagepapir. Brødet bages ved 180 grader cendius i ca. 70 i minutter. Det har rigtigt godt af at hvile til næste dag, så det bliver mere fast og nemmere at skære.
Brødet er velegnet til at fryse og lækkert ristet.
OBS: du kan lige pt. erstattet risene med sorte eller røde Qunia har jeg også prøvede, da jeg manglede sorte ris en dag.
Bon Appetiet.
Ingen kommentarer endnu