Tilgivelsen

Late lunch

Jeg havde lidt travlt her i dag, bl.a. med at fortage nogle telefon opkald og sende nogle mails og ikke mindst få  lavede lidt mere i mit køkken, så jeg lavede lige en sent frokost her i dag.

Jeg havde nogle kartofler som bare lige lå dernede i min grønsagskasse, så jeg kogte dem, så jeg kunne få en kartoffel mad, godt nok langtid siden men smager godt som altid. Jeg manglede dog bare lige de der friske radisser, men det er jo ikke sæson så jeg tror ikke at de er til opdrive nogen steder i øjeblikket.

Også havde en pose ærter i min fryser, som bare lå i vejen derinden og jeg havde 3 modne avocado, også lidt hvidløg.

Billedet indeholder sandsynligvis: mad

Ærtemosen

2-3 modne avocado

½ pose frosne ærter

2-4 friske hvidløg

salt og peber og hvad du nu ønsker af evt. friske eller tørrede krydderier

Kom ærterne i en skål og hæl noget kogende vand over, og lade dem stå i et øjeblik så ærterne er “tøet” op.

Kom det hele ned i en blender eller foodprocessor og blend det til en mosede masse og krydder det med de krydderier du har lyst til også med salt og peber.

Er også god til evt. bare dyb til chips eller nacho eller til grønsags stængerne eller hvad du nu lyster.

Osten er en opskrift af Cashew smøre ost, fra bogen

http://madgudinden.dk/2016/05/ny-e-bog-om-ost-yoghurt-og-cremefraiche-helt-uden-maelkeprodukter/

Som jeg har købt efter at have lånt den og genlånt et utal af gange på bibiloteket.

Serverede på glutenfri Rugbrød, hvor jeg ikke lige kan huske hvor jeg har fundet opskriften fra.

Men her er opskriften:

Ris grovbrød

Brød uden mel

 

Til 1 brød

200 gram sorte ris, eller vilde ris

4 dl vand

3 spsk kokosolie

2 tsk sal

65 gram chiafrø

55 gram sesamfrø (gerne de sorte)

55 gram græskarkerner

50 gram solsikkekerner

 

4 æg

30 gram loppefrøskaller ( HUSK den grønne)

 

Fremgangsmåden:

Risene koges i vandet i ca. 30 minutter og hviler i ca. 10 minutter.

Kokosolien og salt røres i, så kokosolien smelter. Æg og loppefrøskallerne røres godt sammen til det er gelere.

Alle ingredienserne røres godt sammen, og dejen presses i en passende form med bagepapir. Brødet bages ved 180 grader cendius i ca. 70 i minutter. Det har rigtigt godt af at hvile til næste dag, så det bliver mere fast og nemmere at skære.

Brødet er velegnet til at fryse og lækkert ristet.

OBS: du kan lige pt. erstattet risene med sorte eller røde Qunia har jeg også prøvede, da jeg manglede sorte ris en dag.

Bon Appetiet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilgivelsen