Fest i Aalborg

Æbleflæsk med kål

img_1084

Det er jo sæson for KÅL, og KÅL er godt og kan faktisk også godt smage enorm godt, også har det et højt fiber indhold, som faktisk er sund for tarmen.

Så her er dagens lille måltid mad, og den dyreste post, er faktisk kantrellerne, med mindre at du selv lige smutter en tur i skoven og plukker dem selv.. 😉

Tænd ovnen på 220 grader, og skyl og klargør æblerne og løgene.

Skær æblerne uden kernehuset, og løgene i både. Og kom dem på en bageplade, med bagepapir på.

Steg det hele i ovnen (sæt det endelig bare ind, selvom at ovnen ikke er ordentlig varm) i 25-30 minutter. Og vend gerne flæsket undervejs.

Sæt en gryde over med let saltede vand, og når det koger som kom pastaen i ( du kan godt bruge kartofler, men jeg havde ikke lige fået købt nogle  hjem).

Rengør svampene, men de opsuger vand så brug evt. en tør børste eller fingerne og rens dem, under vand men dyp dem i noget køkkenrulle, så de er “tørre”.

Skyl og snit kålene og skær dem i strimler. Snit hvidløgene og kom lidt olie på panden og svits hvidløgene og svampene og kom lidt salt og peber, og når svampene er “lidt bløde”, så kom kålene på panden og lade stege, til kålen er “klare og bløde”. Smag til med lidt syde salt og peber.

Hæld vandet fra pastaen og vend dem ned i kål blandingen, og servere æbleflæsken til.

Ingredienserne.

  1. pakke pasta
  2. 1 bakke kantreller
  3. 4 små eller mellem store friske hvidløg
  4. 1 spidskål hovedkål
  5. 1 lille glaskål hoved
  6. 4 æbler, gerne ingrid marie og 2 løg ( et lille og et stort)
  7.  syde salt ( læsø er min favorit salt) og peber
  8. lidt smags neutralt olie

Bon apptitet, og den smager himmelsk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fest i Aalborg