Dovne mad

Hvorfor Vegansk??

Jeg vil lige slå helt fast her, ganske enkelt.

  1. Jeg støtter på ingen måde den kontroversal landbrugs drift, både nationalt og Globalt.
  2. Jeg forsøger så vidt muligt, at undgå at støtte olie industrien, hvad jo næsten er komplet umuligt, men jeg er forsøger i det  mindste at formindske  mit eget forbrug.
  3. Jeg er ikke Materialitiske, altså jeg er det stik modsatte jeg er minimateralitisk, jeg bruger mere tid på at læse bøger og tilegne mig viden, end jeg bruger på at shoppe overflødige materialer. ( Selv mit tøj bliver slidt op, før at det bliver skiftede ud, også mit fodtøj).
  4. Jeg er meget miljø bevist.
  5. Også er jeg humanitisk ( et fremmedord for rigtig mange)
  6. Jeg går ind for bæredygtighed, alt mit indbo er genbrug selv meget af mit tøj er genbrug.
  7. Jeg er meget miljø bevist, fordi kan du tage hensyn til miljøet kan du også tage hensyn til dyrene, de 2 ting skal bare hænge sammen.
  8. Jeg støtter på ingen måde Mink eller ræv pelse, og anden pels, dog kun de grønlandske fanger, altså grønlandsk sæl, men jeg er ej heller til Pels.

Medierne kalder den nye generation af Veganer for de ” religøse”, jeg nøjes med at kalde dem for dem for ” new ages veganerne”.

Når jeg forsøger at, starte en viden saglig dialog, med new ages veganerne, møder jeg en hver form for  modstand, og afvisning, men jeg møder dæleme ingen former for åbenhed, men jeg oplever også at blive pegede finger af og svinede til, og bagtalt.!

Og når jeg så spørger dem, om hvem de oprindelige er veganer for?? bliver jeg igen, hånede og tillagt nogle identiter og følelser jeg slet ikke har, det er IGEN deres egen personlighed de beskriver.

Mange af disse her New Ages veganer, er slet ikke så oplyste som de udgiver sig for at være. De aner ikke en dyt fis om Øko-systemet, der er så meget fokus på en ting. Mink og kontroversal landbrug, og ikke mere.!

Eller når de flipper ud over, at færingerne har hval fangst, og at grønlænderne slagter sæler, ( og lige pt. selv DER aner de danske new ages veganer absolut intet om Grønland, hverken natur mæssigt, eller økonomiske eller klima og andre forhold.)

Men hvor kommer maden fra??? mange new ages veganer, aner det faktisk ikke, de har set en eller flere youtube film på ko driften, og ….??? Når de samtidigt, mener at man skal importere vegansk madvarer, så spørger jeg igen, nogle kritiske spørgsmål, og igen bliver jeg udsat for grov mobbing.!

Mad køber man da bare nede i supermarket gøre man ikke?? hvor skulle det da ellers komme fra?? Hvorfor flipper du ud over ko mælken, men ikke olie forureningen??? “alt skal jo importeres ikke??“, prøv lige at kigge på det link jeg har lagt, hvad olie forureningen gøre ved dyrelivet.

Den sidste sjov kommentar, af uvidenhed kom fra ” fremtiden er vegansk”, hvor jeg faktisk blev forsøgt latterlige gjort, fordi jeg igen var kritisk..  Jeg stillede de selv samme spørgsmål hele tiden, og igen og igen og igen kunne de ikke være i stand til at besvarer. Men jeg begyndte at grine af mig, og latterlige gøre mig, igen mobbing.! Hvordan kan man være veganer, uden at være humanist???

Spørger jeg om olie forurening?? spørger jeg om, radio aktiv forurening, aner de ikke hvad jeg snakker om? spørger jeg indtil øko-systemet, så bliver jeg hånede og udsat for grov mobing.

Jeg har nemlig den personlig erfaring, at de faktisk køre rundt i luksus biler og altså ikke en Tesla, men en SUV og jaguar og BMW, og andre benzin sluger, men jeg kan altså ikke være en ” rigtig veganer”??? Jeg har også den personlig erfaring, at de går rundt i dyrt mode tøj, og dyre mærke varer, etc.og har et hjem som skriger  når du træder ind ” FORURENING”. Veganer for hvems skyld?????

I deres version er en ” saglig debat”, ALLE ER ENIG!

Jeg møder også, mange New ages veganer, som isolere sig i deres egne små grupper. Jeg læste for nogle år siden, en vegansk mor, som udelukkende ville have en jordmoder til at hjælpe hende med at føde sine børn, skulle være veganer, og  hendes sundhedsplejeske måtte kun være vegansk, og hendes børn måtte kun lege med veganske børn, ergo isolationen, og ikke åbenheden. ( Meget skadeligt lige pt.)

Og det danske veganer/vegertar selskab, er isolerede og jeg tager ikke deres nominger som “Årets blog”, så seriøst simpelthen det er rent nepotisme. De nomindere kun hinanden, altså i blandt vennerne, og alt ude fra kommende har meget svært ved at få en fod indenfor.. Har du ikke lige  selv samme firkantede mening som dem, bliver du bare eksluderede og bandløst og blacklistede af dem..! Men selv samme klikke, er MATERALITISK, læs lige på dette her link, hvad plastik forurening kan gøre ved vores dyr, hvordan kan man fortsat være “veganer” og være materialitisk???

Giant ‘Dead Whale’ Is Haunting Reminder of Massive Plastic Pollution Problem

Jeg ville ønske at bl.a mode industrien var langt mere obs på den enorme fourening de skyldes. Selvom at dit tøj er “øko” mærket, er det altså ikke ens betydende med, at det også er miljø venligt.

Og der er lavet rigtigt mange dokumentar om mode industrien enorme miljø forurening.

Her er bl.a et kort link som beskriver om Øko-systemet, selv insekter er vigtig for miljøet.

https://da.wikipedia.org/wiki/%C3%98kosystem

Det kan du læse langt mere om, i diverse biologi bøger og artikler og etc.

Hvis du som veganer ikke er humanitisk, hvordan kan du så varetage dyrenes rettigheder?? Den hængere overhovedet ikke sammen, i min veganske filosfoiske verden, fordi den hænger utrolig meget sammen, i de veganske etiske regler.

Jeg er både veganer for miljøet og helbredets skyld, men jeg har også den erfaring, at mange veganer/vegetar aner ikke at der er rent faktisk forskel på f.eks. Sukkersyge Type 1 og type 2, i deres verden, er det bare en og den er “fedt i blodet”, ( Type 1 er en defekt bugspytkirtel, satme forskel der). Jeg oplever også at både her i Danmark og ikke mindst i udlandet også, at mange veganer tror fuldt ud på at, den veganske kost og cannabis kan helbrede ” alle sygdomme”, ja det kan vegansk/vegetarisk kost, så ment godt hen ad vejen, men i nogle tilfælde skal den medicinske videnskab, desværre med indover. Ifølge New Age Veganerne, så er jeg fucked up og uviden og etc. Der findes kun 2 slags sygdomme i deres verden, cancer og sukkesyge type 2 altså fedt i blodet. Prøv lige at overbevise dem, om andet.!

Der sidder også ufattelige mange, med en spiseforstyrrelse og det er ikke SED altså madfobi. Jeg sad her for noget tid siden, og snakkede med en unge pige på 19 år, som også havde spottede den, og da hun havde kommenterede et billede, inden på Facebook med en tallerken med salat, og intet protein, blev hun lagt for had.! Jep du kan nemlig godt blive alvorlig syg, af at leve som veganer, hvis du ikke har fantasi eller bare grundkøkkenet i orden.

Mange af dissse her new ages veganer, har heller ikke styr på det umættede og mættede fedtsyrer, og at salt og sukker og olie/”fedt” er nødvendigt, for at vores menneskelige kroppe og ikke mindst hjernen kan fungere.. Igen “spiseforstyrrelsen” ikke??

Der er de sunde kalorierer og de usunde kalorerier, og der er de sunde olier og de usunde olier, der er den sunde sukker og den usunde sukker.

I new ages veganerne, er der ikke forskel!!!

 

 

Her fandt jeg så et, link om den humanitiske menneskesyn, den gælder altså også meget over i den måde, man behandler og ser dyrene på.

Værdier

 

for lige at vende tilbage til, den der omfattende olie forurening som findes her på kloden, så undre jeg mig meget over hvordan man kan, som veganer mene at “alt skal da importeres” ikke??

Det er altså i min verden, at skyde sig selv i skoen.

Se godt på denne her video, hvad olie forurening gøre ved dyrene.

https://www.youtube.com/watch?v=UhqMeY7RxOY

Der er hele del stater i Nigeria, som er stærkt forurende af Olie.

Selv i Mexico kan du finde oplysninger om den stor olie forurening.

Du kan også finde oplysninger om den skaderne ved Radio aktiv oforurening, her er et kort link

http://denstoredanske.dk/Natur_og_milj%C3%B8/Milj%C3%B8_og_forurening/Luftforurening/radioaktiv_forurening

Når jeg belyser nogen af disse her ting, fra New Ages veganerne, bliver jeg lagt for had.

Og hvorfor?? fordi de ikke har deres faktum i orden.

Veganer for hvems skyld???

Jeg er overhovedet ikke “hellig” eller ” perfekt”, men jeg forsøger at gøre mit bedste.

Billedresultat for Veganer for miljøet skyld

Dette her sidste billede, burde du lige stoppe op og tænke dig en ekstra gang om. Før at du lader dig rive med.!

Billedresultat for Veganer for miljøet skyld

Den lille regnorm, og den lille bille og den lille klamme edderkop, har en enorm stor gavnlig funktion for vores miljø, i øko-systemet.

Jeg kan ikke flippe ud over, de grønlandske fanger, eller hval fangsten på Færørene og på Grønland, og på Island og i Nord Norge, men jeg kan rynke med panden, over det som fortsat skeer i Nord Canada og i Siribien.

Og den måde som japanerne driver grof fangst, på både hvaler og tun.

Du kan ikke være veganer, hvis du ikke er humanist og miljø bevist.!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dovne mad