Vi tager lige en vagt igen

Hvil i Fred.!

Dengang jeg var barn, var der kun en tv kanal og det var danmarks radio, det man i dag kalder for DR1, og der var meget begrænset underholdingens tv op igennem 70´erne og i 80´erne.

Men et program som jeg bare elskede at se, og da jeg var barn syntes jeg bare at han var verdens klogste mand, og jeg ville være lige så klog som ham.! ( altså bare lige bortset fra, at jeg er vokset op i et boglig middelklasses hjem, da min far insterede på at vi læste mange bøger.) Nemlig Piet Van Deurs, jeg elskede at se hans historiske programmer, og hans quiz shows.

Og jeg kan huske at hver torsdag, når biblioteket i Kalundborg havde aften åben, ringede mig far dernede og bad dem om at sende mig hjem, fordi vi skulle til at spise.. Jeg sad på gulvet i mellem 2 reoler begravede i bøger, og helt opslugt af den viden der stod i dem, og nej det var ikke tegnserier, eller heste bøger eller fantsy bøger, men rent faktisk faglitteratur.

Det var jo rent magi, der kom frem, når jeg åbende en bog. Så meget viden, om alt muligt.! Jeg læser fortsat sindsygt meget, takkede være både Piet Van Deurs, også ham der socialisten.

(i øvrigt troede jeg faktisk at han var død, da jeg ikke havde hørt noget fra ham i rigtigt mange år.)

Hvil i fred end af min helt store inspirations kilder i min barndom, tak fordi du var med til at lære mig glæden ved at læse meget, og tilegne mig viden.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/tv-vaerten-piet-van-deurs-er-doed

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi tager lige en vagt igen