Late lunch

Stop mad spil

Jeg var ude i Nordjysk Fødevarer overskud her igår, og jeg er fan af det koncept, og støtter det 100%.! Jeg ser det ikke som noget ” tabu” eller at være ” flov over” at skal købe mad derude, men et fantatisk kanomt stort plus for kampen imod madspil. Så jeg er slet ikke flov over at, sige højt at jeg køber rigtigt meget af mit mad ude hos dem.! Og til tider har jeg også lidt “guf “med derude til dem, som jeg har ståede og lavede her hjemme i mit køkken, ud af de råvarer som jeg har købt derude.

Men som jeg også skrev her fornyligt i et af mine blog indlæg, så fik jeg lavede en masse lækker juicer, og hvad gøre jeg så med kødet? spørger du jo nok.

JO ser du nok! Der er jo mange muligheder af det grønsags kød eller frugt kød, så jeg lader mig slet ikke begrænse.

Jeg lavede bl.a disse her grønsagsbøffer på kidny bønner og sorte bønner, og loppefrøskaller så her ned under kan du så lige få opskriften.

  1. portion af grønsags kødet fra din juicer
  2. 1 dåse kidneybønner og evt. 1 dåse sorte bønner eller grønne linser ( altså der er svarende til indholdet af en dåse.)
  3. 4-6 spsk. loppefrøskaller ( den grønne HUSK)
  4. ca. 150 gram grovvaslet havregryn ca. det vil sige at du nok skal + minus lidt mere eller mindre alt afhængig af hvor frugt “farsen”.
  5. salt og peber
  6. vand

Fremgangsmåden:

Tænd ovnen på 200 grader og blend grønsagskødet sammen med bønnerne ( har de stået natten over og trukket i en skål, så si vandet fra og kom direkte ned i foodprocessoren eller i din blender) også kom lidt vand ved og blend til en mosede ensartede masse, den skal altså ikke være for fin men gerne lidt mere grov i den.

Bland så de øvrige ingredienser i og brug dine finger til at “ælte” den, så både loppefrøskallerne og havregrynen rigtigt kan blive fordelt i dejen.

Og lade den så stå og trække i ca. 20 minutter til en halv times tid, fordi så bliver den lettest at arbejde med.

Når dejen har trukket og ikke virker så ” våd” i det, så form dem med hænderne til bøffer og kom dem over på en bradepande med bagepapir og “steg” dem i ovnen i ca. 10 minutter på hver side, til de er gyldende.

Når du bager dem i ovnen, er de mere velegnede til at tages med i madpakken dagen efter, og de bliver ikke så ” svampede” og ” våde” i det, som hvis du steger dem på panden.

Du kan også når de har fået de der 10 minutter på hver side i ovnen, også lige give dem den sidste stegning på en pande i noget solsikkeolie, til de bliver gyldende og sprøde på hver side, og kan serveres som almindelige “hakkebøffer”.

Jeg lavede en sandwich i går, med rugbrød og ruccola og min lækker ærtemos som jeg skrev i mit sidste blog indlæg.

Og pyntede med lidt frisk revnet peperrod, og nogle rødeløg.

Bon apptiet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Late lunch