Havregrød

Og varmen fortsætter..!

På vej ned til Lørdags Caféen her i går, måtte jeg forsøge at gå så meget inde i skyggen som muligt, da jeg simpelthen bare ikke kan tåle varmen. Jeg har haft dette her problem stortset siden jeg kun var små 4 dage gammel.! Jeg svumler op, når jeg får det for varmt, også hvis det er rigtigt slemt så begynder det at trykke på mit luftveje, derfor søger jeg faktisk inden for, når det er for varmt.

Jeg har dog altid elskede at befinde mig, ved vandet eller på vandet både som barn og fortsat som voksen. Men jeg kan ikke tåle når det bliver for varmt, og ej heller for koldt om vinteren da jeg ikke kan krops temperatur regulær mig selv, og har faktisk altid kunne det.! Jep jeg har skam stofskiftesygdomme i mit famillie.. Men min læge både den nye og de tidligere ser kun en ting ” en fed overvægtige kvinde”, også er jo alt samtidigt jo “psykisk sygdomme”, når det kommer især til os kvinder.!

Og det er bliver værre og værre og værre jo ældre jeg bliver, Men jeg har kunne opfylde mindst 10 af tegn på at jeg har lavt stofskifte, så jeg har igen måtte bestille tid til min nye læge og bevise med synlighed, se at jeg har ret igen, at der er noget galt med min fysisk krop.!

Når men jeg gik altså bagvejen ned til lørdags Caféen ( Cafe hjerterummet), så jeg kunne gå i skyggen og helst fri for en millard mennesker og åbne butikker.

Jeg var lidt svumlet op da jeg ankom, og fik lidt væske og derefter faldt min krop på plads.

Efter lidt Kaos og myldre, må jeg så IGEN lige lægge øre fra nogle spydigheder omkring min vægt fra nogle mænd med diabete type 2, da en af de “unge” mænd tog fat i mig, og de 2 ældre herre og deres spydigheder, og trak mig ud i solen og sagde til dem, lig godt mærke til hende lige nu, især hendes finger og hendes ben, og sagde med en tydelig stram tone ” kig på hendes finger nu!” også skubbede han mig ud i solen, og vupti efter 2 minutter var jeg begyndt at svumle op, og han ser på dem ” kun fedt??” .

Og kigger på dem igen og siger “Også kan vi godt frem over slippe for jeres kommentar Om Lykkes vægt ikke??” .

Han er ” pensionerede” potør og har været på Aalborg Sygehus i et halvt århundred eller noget, så har han set det før.

Han havde set på mig, og mit udtryk at det irrterede mig at sådanne nogle “gamle mænd” konstant skulle kommentere mig og min vægt, og komme med såkaldte ” gode råd”; som jeg ikke kan bruge til en dyt fis, men jeg kan ikke svare igen.!

Jeg træk ind i skyggen, og fik noget saftevand med sukker i også langsomt lade min krop sig til rette igen.!

Han havde regnet den ud, bl.a. på min gå gang når det var rigtigt slemt også kunne høre det på min vejrtrækning, før at han så mine ben og finger. Han sagde at han alene kunne se det på min hals.

Jeg kan ikke krops temperatur regulere mig selv, jeg skal konstant være i en “Normal krops temperatur” og min er ikke 37 grader, det er faktisk ganske normalt for mig at jeg ligger 1 til 2 grader under..  Hvis jeg fryser om vinteren så bliver jeg lyn hurtig nedkølet og hvis som nu jeg bliver for varm, svulmer jeg op, begge dele kan være livstruende for mig, men som sagt jeg har levede med det siden jeg var 4 dage gammel altså i godt 43 år.!

Som jeg altid blev kaldt for som barn, ” varm blod” så jeg ” frøs da aldrig” åh jo!! 😉

jeg ville da også super gerne kunne ligge ude i Fjordbadet og få lidt sol på kroppen, jeg kan bare ikke gå derud, uden at jeg får vejrtrækningens problemer, før at jeg nå få meter ned af vesterbro og skal dreje af.

For som sagt, har den været oppe og trykke på min vejrtræking her i denne her sommer.

Så det er faktisk oversagen er varmen, at jeg ikke kan holde til at komme til Yoga i øjeblikket, jeg kan lige holde til at stå på min steppe maskine i max 22 minutter, men så begynder den også efter 17 minutter at snorre i mine fødder, og derefter låser hele min krops sig.

Jeg stod her i forgårs på min steppe maskine, i hele 24 minutter, for fik forbrændt ikke mindre end 440 kalorier. Men ham den ene træner så det godt, at jeg var “Unaturlig” svumlet op, så da jeg havde været inde og klæde om, stod han med en ispose klar til mig, da jeg kom ud og rakte ud til mig. 🙂

Jeg lagde den som altid på mit kravben, lige i den der lille fordybing ved halsen. Og der måtte jeg så sidde i et godt stykke tid, og drikke noget te bare for at kunne “Køle af”.

Selvom at en af disse her mænd, mente det i kærlig mening at jeg burde få en ” mave operation” altså en fedme operation, opfattede jeg det faktisk som en fornæmelse.!

Jeg ved udemærket godt at de har nogle, sociale og psykiske udfordringer/problemer, men han misbruger også meget den der med, at han ” ikke kan høre”. Han har dog det der super top  moderne høre apperat i begge øre, men han høre kun det han vil høre, og ikke hvad andre siger..! Han stod faktisk derude i går og så at jeg svumlet op.

Og fordi at jeg stiller mig i køen ved Guf Og kugler, vil jeg sådan set skide højt og flot på at jeg er “fed”, men jeg skal bare køles ned konstant.! For jeg er af ” dobbelt størrelse” i øjeblikket, og meget af det er faktisk væske, som jeg ikke kan komme af med.

Og nu siger DMI op til 32 grader i næste uge??? SKYGGE TIL LILLE MIG!!

Jeg må prøve og se om jeg ikke kan, på en eller anden måde kan finde en meget lang og kølig skygge i næste uge, ud til fjordbadet så jeg kan hoppe i og få kølet af.

Du kan faktisk stå og se på mig, at jeg både svumler op og “Ligger” mig igen, det er faktisk ikke særlig sjovt at have det sådan, og når ens læger ikke vil høre efter??? så nu vil jeg hvis jeg altså kan få en tid hos min læge, hive ham med ud og vise ham det så han selv kan se det med sine egne øjne, at jeg lyver altså ikke når jeg fortæller ham at jeg har en defekt skjoldbruskkirtlen, og at han har bare at få sendt mig over i resten af sundhedsvæsent eller til Tyskland, så jeg kan få den rette behandling.

Så igen lade være med at dømme, og især ikke i denne her varme.! Jeg kan sgu da selv mærke hvor vidt at jeg svumler op eller ej. Og jeg har ikke ” astma” men jeg kan ikke tåle denne her varme… For det gøre ondt i alle mine led, og selvom at det er nu min anden  uge, som røg fri har jeg fortsat vejtrækningens problemer på grund af varmen.

Jeg er født om sommeren, men jeg trives faktisk bedst i Marts /april måned og igen i Oktober/november måned, fordi der er temperaturen perfekt til mig.

Men jeg lagde også mærke til i går, hvor meget denne her varme påvirker folk i den negative retningen.

Jeg måtte tilkalde ambulancen igår, da en af vores bruger faldt om på grund af væske mangel og faldt og slog sit hoved meget kraftigt..

Og nogle gik og bed hovederne af hinanden, og en fik et voldsomt angst anfald.

Det er altså nogle mennesker, som har nogle psykiske og sociale vanskeligheder som man skal først og fremmste tage hensyn til og respektere.

Der kom 2 mænd ( den af dem som sagt en ” pensionerede ” Potør”) og den anden fik jeg så ikke lige helt fat i hvad han havde lavede tidligere i sit liv, som kommer da jeg stod med telefonen og ringede 112 og snakkede med vagtcentralen, og jeg kom til at vrisse af dem, men de tog det heldigvis ikke personligt, da de godt kunne se at jeg var noget presset.

Jeg gik ud og sagde pænt undskyld til dem, efter at ambulancen var kørt igen,med vores bruger.

Men de gjorde som jeg bad dem om, de tog en kande kaffe og 2 krus og tøffede ud i gården og sat sig, og tænde en smøg og begyndte at snakke..

Jeg gik hjem derfra ved 22 tiden, og der var der heldigvis ganske køligt igen.

Men vi kunne ærlig talt godt bruge nogle flere brætspil dernede på Cafe Hjerterum her oppe i Aalborg, så hvis du nu alligvel lige skal have ryddet op på loftet, og falder over nogle støvede brætspil, så er du yderst velkommen til at komme ned forbi og donere dem til os, det vil vi være meget glade for.

Cafe Hjerterum

Østerbro 20

9000 Aalborg

Der er åben om Lørdagen, og ferie lukket i denne her uge også altså her i uge 30, men så er der åben ellers igen i hverdagene..

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrød