Roast Non beef sandwich
The bad englich version is right here
https://www.bloglovin.com/@iamsomeonesmom/non-beef-sandwich
Jeg har faktisk haft gang i flere projekter, ude i mit køkken. Derfor har jeg kun været begrænset aktiv, den sidste opskrift jeg delte med jer, var min græskar suppe som jeg lavede nede i 1000 fryds veganske suppe køkken.
Men jeg er faktisk i gang med, at udvikle en hel ny vegansk opskrift, og jeg er langt fra færdig med at udvikle på den. Som nogen af jer nok kan se inde på min instagram profil, så er jeg gang i noget med en knoldselleri. Som sagt jeg er langt fra færdig, med at udvikle på denne her opskrift, da den er enorm spændende.
Fordi jeg simpelthen bare syntes at det, plantebaserede køkken er enorm spændende at lege i.
Når jeg f.eks. står med et stykke kød i hånden, ser jeg kun begrænsninger og ikke muligheder.
Da jeg stod med 2 små knoldselleri, så jeg en masse muligheder som bare må afprøves løbende.
Så jeg valgte at kalde denne her opskrift for Roast Non beef sandwich, fordi jeg vil forsøge at lave en plante baserede ”Roast beef”.
( I skal altså ikke lige tage jer af mit køkken, men når jeg arbejder i mit køkken så bruger jeg faktisk alt pladsen i mit køkken, og det kan så snilt komme til at rode meget).
Så her er så opskriften:
Ingredienserne:
1 lille knoldselleri
1 pose blandede rodfrugter
1-2 røde løg
1 helt hoved frisk hvidløg
Ca. 4-6 friske middelstærke chilier
Salt og peber
Kardomme
Laurbærblade
Timian (gerne friske)
Koriander
1-2 liter vand (lige til at dække knoldsellerien).
Også solsikkeolie
(Marinaden kommer lige lidt senere.)
En stor gryde med låg
Fremgangsmåde:
Rens og skyl rodfrugterne og skrald rødbederne og nip lige toppen og bunden af de øvrige rodfrugter.
Knoldsellerien, skal du bare lige nøjes med at rengøre ordentligt og fjern alt jorden fra den.
Skær dem i grove stykker og svits dem sammen med løgene og hvidløgene og chilien i noget olie, indtil løgene er klare så skruer du ned for svag varme (ca. ned på 4) og kommer knoldsellerien i midten af rodfrugterne og hæld vandet over, tilsæt de tørre krydderier og læg låg på og skrue op for varmen, og lade koge i ca. 5-7 minutter også skrue ned på svag varme og lade den stå og småt simre i ca. 4½ – 6 timer med låg på. Hæl gerne vandet over knoldsellerien engang imellem.
Når den er færdig med at småt simrer, så tage den op af gryden og hæl vandet fra rodfrugterne og lade den stå og dampe lidt af, altså knoldsellerien.
I mens kan du så lave en god marinade, jeg valgte så en BBQ marinade, opskriften her giver til ca. 5 dl færdige sauce.! Masser til at pensle med, og tilmed også lidt til overs.
Ingredienser:
2½ dl ketchup
½ dl af Føtex billige æblecidereddike
1½ – 2 dl brun farin
2 spsk. soja sauce
1 tsk. hvidløgs pulver
2 tsk. røget paprika
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
Lidt peber
1 -2 spsk. hot liqued sauce
2 spsk. BBQ hot sauce (kan dog undlades), men kan erstattes af en god mærk kryddere øl
Kom alle ingredienserne i en gryde og give BBQ saucen et kort opkog, så sukkeret at smeltet og det hele dufter dejligt.
Lade det lige køle lidt af, før at du marinere knoldsellerien.
Skær toppen af knoldsellerien, og tage en ske og lave en lille fordybning i knoldsellerien, og stil den i et ildfast fad og brug en ske til at hæle/pensle knoldsellerien med marinaden, også nede i sellerien.
Læg låget op også hæld jævnligt mere af marinaden over, i mens at både saucen og knoldsellerien køler af.
Og lade den så stå og trække natten over, indpakket i stanniol. Du behøver ikke at spare på marinaden/saucen, fordi den skal gerne kunne trække ind i knoldsellerien.
Eks. på sandwich
Ingen kommentarer endnu